שם הסטודנט
:
אפרת תל
מחלקת הלימוד
:
הנדסת תעשייה וניהול
שם המנחה
:
יצחק
שגיב
תערוכת
פרויקטי
גמר
2013 2
ייעול רכש המזון הנצרך במטבח
" מלון
דן פנורמה
"
תל אביב
תוצרי הפרויקט
:
•
מסמך אפיון להקטנת כמות
המנות
•
כלי תכנוני באקסל לסיוע בחישוב כמות ותמהיל המנות הנדרשות
ועלותן
•
המלצות לשימוש יעיל במשאבים כתלות במספר הסועדים וכמות
המנות הנדרשת בהתאם למאפייניהם
•
המלצות וכלים למעבר בין שיטות הגשה
ממצאים עיקריים
:
•
נמצא כי באמצעות בקרה וניטור של כמות המנות העודפות
,
והקטנה
הדרגתית שלהן
,
ניתן להגיע לחיסכון שנתי מוערך
:
כ •
1.26M
שקלים בארוחות הבוקר
כ •
546K 2.3M
, שקלים
בארוחות הצהריים והערב
,
כתלות
במגוון המנות
•
נמצא כי במקרים בהם כמות האורחים קטנה
,
ניתן לחסוך כ
70K
שקלים בשנה על ידי התאמת שיטת ההגשה לכמות האורחים
ממשק בניית התפריט באקסל
ממשק תעדוף מנות באקסל