שם הסטודנט
:
שמואל אלון
מחלקת הלימוד
:
הנדסה מכנית
שם המנחה
:
ר חאלד
גומיד
תערוכת
פרויקטי
גמר
2013 2
ניצול חום שיורי לשיפור התהליך במפעל לייבוש מזון
תנאי סביבה ממוצעים במפעל
:
30
מעלות צלזיוס ו
70
אחוזי לחות
.
דרישות המפעל
:
טמפרטורת סביבה של
25
מעלות ו
35
אחוזי לחות
.
מקורות הלחות
:
התווספות של
ג "ק 13
אדי מים בשעה לחלל המפעל
.
הספק החום השיורי במפעל
:
הספק של
500
קילו וואט הנפלט לסביבה כגזי שריפה חמים
.
המצב ודרישות המפעל הנבחר
"מן"–
מחזור ספיגת לחות
מהאויר
בעזרת
דיסיקנט
. נוזלי
העיקרון הפיזיקלי בבסיס המחזור הנבחר
הפרש בין לחץ האדים בין שתי פאזות שונות גורם למעבר מסה מהפאזה בעלת הלחץ
גבוהה לפאזה בעלת הלחץ הנמוך
.
לחץ האדים בתמיסת מלח ליתיום כלוריד מושפע מאוד מהטמפרטורה ומתאים לתנאי
העבודה במפעל
.
שלבי המחזור
:
א
קירור תמיסת מלח מרוכזת על ידי מגדל קירור
.
ב
ספיגת הלחות
מהאויר
במפעל לתוך תמיסת המלח המרוכזת
.
ג
חימום התמיסה בעזרת מקור החום השיורי במפעל
.
ד
ריענון התמיסה על ידי אידוי המים שנספגו מהמפעל אל האויר הפתוח
.
השיטה הנבחרת לביצוע
268...,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71 51,52,53,54,55,56,57,58,59,60,...1